Παραγγείλετε τηλεφωνικά: 211 111 0193

Τρόπος Ζωής
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Το καλαθι μου(Το καλάθι σας είναι άδειο.)
eshop gr

Εγγραφείτε ή συνδεθείτε
για παραγγελία

Αναζήτηση γνώσης

bhosphroulina

newsletter
Facebook

Θεραπευτικά Φυτά

Το δέντρο Argan

Τα δέντρα Αrgan είναι πολύ καλά προσαρμοσμένα στην ξηρασία και άλλες περιβαλλοντικές σκληρές συνθήκες της νοτιοδυτικής περιοχής του Μαρόκο. Τα δέντρα του γένους Argania κάποτε κάλυπταν τη Βόρεια Αφρική αλλά τώρα είναι σε κίνδυνο και υπό την προστασία της UNESCO.

Περισσότερα...

Βαλεριάνα (Valeriana officinalis)

Η Βαλεριάνα (επιστημονική ονομασία: Valeriana officinalis, Βαλεριανή η φαρμακευτική) είναι γνωστή και ως νάρδος, κέντρανθος, Διοσκουρίδειος, Αγριοζαμπούκος και πολλές ακόμα ονομασίες.

Περισσότερα...

Καλεντούλα (calendula officinalis ή calendula arvensis)

Η Καλεντούλα η φαρμακευτική ανήκει στη μεγάλη οικογένεια των Asteraceae που αποτελούν την μεγαλύτερη οικογένεια στο φυτικό βασίλειο και συγγενεύει με τη μαργαρίτα... είναι πολύ συνηθισμένη σε όλη σχεδόν την Ευρωπαϊκή ύπαιθρο.

Περισσότερα...

Γαϊδουράγκαθο (carduus marianus)

Το Γαϊδουράγκαθο (Carduus marianus) το συναντούμε και με τα ονόματα Κουφάγκαθο, Αγκάβατο ή Σίλυβο. Για θεραπευτικούς σκοπούς χρησιμοποιούμε τους σπόρους και τις ρίζες. Οι σπόροι περιέχουν φλαβονικά γλυκοσίδια, αιθέριο έλαιο, άλατα μηλικού οξέος, νιτρικό κάλιο, πικρό στοιχείο και γλίσχρασμα.

Περισσότερα...

Ταραξάκο: ένα βότανο για την καρδιά σας!!

Το Ταραξάκο, είναι το γνωστό ραδίκι του βουνού. Λέγεται αλλιώς αγριοράδικο ή “πικραλίδα”.
Οικογένεια: Compositeae ή Asteraceae
Γένος: Taraxacum
Είδος: Ταραξάκο ή πικραλίδα ή ραδίκι του βουνού ή αγριοράδικο ή Taraxacum officinale L. ή Dandelion (το δόντι του λιονταριού)

Περισσότερα...

Σπόροι Παπαρούνας

Η κόκκινη παπαρούνα (Παπαρούνα η Ροιάς. Η λέξη ροιάς είναι παράγωγο του ρήματος ρέω. Και της το έδωσε ο Διοσκουρίδης επειδή η παπαρούνα ρίχνει γρήγορα τα πέταλα της) που βλέπουμε να ξεπετιέται στα καλλιεργημένα χωράφια, την άνοιξη, είναι αυτή που στην Κρήτη ονομάζουν «κουτσουνάδα», στη Ρόδο «κοτσονιά», στη Σύρο «πούλι», στην Πάρο «κοκκινάδα», στα Μεσόγεια «λιλικούκι», στη Χίο και σε άλλα μέρη «άγρια ανεμώνα» ή «αγριολαλέ», στη Μάνη «μακουνίδα» και στην Κύπρο «κουτσοπετεινό» ή «πετεινό».

Περισσότερα...

Ερυθραία-Κενταύριο

Η λατινική ονομασία του βοτάνου είναι Centaurium minus Moench ή (Ερυθραία το κενταύριον – Χειρωνία το κενταύριον).

Ανήκει στην οικογένεια των Γεντιανοειδών και στο γένος Ερυθραία. Φύεται σε Ευρώπη, δυτική Ασία, βόρεια Αφρική και νότιο Αμερική.

Περισσότερα...

Σαμπούκος ή Ζαμπούκος (Sambucus nigra)

Η επιστημονική του ονομασία είναι Sambucus nigra (σαμπούκος ο μελανός) και στη χώρα μας τον συναντούμε με τις ονομασίες Ζαμπούκος, Κουφοξυλιά, Αφροξυλιά, Αφροξυλάνθη, Φροξυλιά, Φροξινάνθη, Ακτή η μελανή, Αυξιά, Αντριανός. Είναι μικρό δένδρο, φυλλοβόλο.

Περισσότερα...

Κόκκινο Λαπάχο - Τσάι των Ίνκας

Το Λαπάχο ήταν από τα κυριότερα βότανα που χρησιμοποιούσαν οι Ίνκας. Έχοντας παρατηρήσει την αποτελεσματικότητα του σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, το ονόμαζαν "ευλογημένο δέντρο από το Θεό".

Περισσότερα...

Θεραπευτικά βότανα και συμπληρώματα ενάντια στην κατάθλιψη

Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι πολλά θεραπευτικά φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συμπληρώματα διατροφής ενάντια στην κατάθλιψη και ότι μειώνουν σημαντικά τα επίπεδα του άγχους.

Περισσότερα...